cover personner

Fredrik Bjellsäter

Tenor

Fredrik Bjellsäter

Fredrik Bjellsäter (f. 1992) är en operasångare från Vallentuna, Stockholm med fast anställning i solistensemblen på Det Kongelige Teater i Köpenhamn. Under säsongen 2021-2022 medverkar han i flera av operans produktioner, bland annat i operans uppsättning av Lehárs Glada Änkan, där han sjunger Raul de Saint-Brioche samt som Spoletta i Tosca under våren 2022.

 

Fredrik är en tenor med en heroisk typ av röst som mer och mer rör sig mot en spinto/dramatisk inriktning och i kombination med sin mycket god skådespelstalang och en fin känsla för komisk timing är Fredrik Bjellsäter en eftertraktad sångare.

Fredrik Bjellsäter har utbildats vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, där han studerat mellan åren 2013 och 2021 då han under sin avslutande diplomkonsert tillsammans med bland andra Atlas-sopranen Amanda Larsson sjöng utdrag ur Puccinis Manon Lescaut i rollen som Chevalier des Grieux.

Visa mer

Under sin utbildning har Bjellsäter sjungit ett flertal roller, däribland Monostatos i Mozarts TrollflöjtenHäxan i Humperdincks Hans och Greta, en av smugglarna i Bizets Carmen. Under Copenhagen Opera Festival 2018 var han solist och framträdde under flera tillfällen i olika arior och framträdanden.

Mindre

Video

Atlas Artists

Contact Us

Artist Manager

Johannes Nebel

Artist Manager

Johannes Nebel

Artist Manager

Johan Hugosson

Bookings & Inquiries

Nanna Wendelboe