cover personner

Mika Eichenholz

Dirigent

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mika Eichenholz

Den svenske dirigenten Mika Eichenholz är en ofta anlitad gästdirigent till europeiska såväl som sydamerikanska orkestrar och har under senare år även haft en betydande verksamhet som operadirigent. Mika har idag återkommande engagemang som dirigent för orkestrar i Europa, i Sydamerika och i Sydafrika.
 

Som operadirigent har Mika Eichenholz varit engagerad på GöteborgsOperan, Värmlandsoperan och på Folkoperan i Stockholm. Han har återkommande uppdrag vid Kazan-operan med vilka han, tillsammans med sångare från Bolsjoj- och Mariinskijteatern, regelbundet turnerar i Europa med uppsättningar av bla Verdis Nabucco, Bizets Pärlfiskarna och Mozarts Trollflöjten.

More


Efter dirigentstudier för professor Jorma Panula vid Sibelius Akademien i Helsingfors debuterade Mika år 1989 med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Samma år vann han första pris i tävlingen ”Svenska dirigentpriset”. Året därpå ersatte han med mycket kort varsel Neeme Järvi under en turné med Israels Filharmoniska Orkester och solisterna Ida Händel och Lynn Harrell, vilket blev inledningen till en karriär som fört honom till orkestrar över hela världen.
 

Under mars 2009 gjorde Mika Eichenholz stor succé vid sin debut med Salzburg Mozarteum Orchestra vilka han ledde i produktionen ”Nordlichter, eine Sibelius Phantasie” i Salzburgs Haus für Mozart.

Less

Videos

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Kontakta oss

Atlas Artists

Artist Manager

Johannes Nebel

Artist Manager

Johan Hugosson

Artist Manager

Cecilia Lindwall