cover personner

Henrik Måwe

Piano

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Henrik Måwe

”Bländande och kraftfull” BBC3, ”Okonstlad enkelhet”The Artsdesk, ”Personlig och poetisk…briljant!” – SvD, ”Fullblodspianisten Henrik Måwe imponerar stort”– DN: några uttalanden som gjorts om Henrik Måwe, hyllad svensk konsertpianist.

 
Henrik har fått sin huvudsakliga utbildning vid Sibeliusakademin i Helsingfors och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, där viktigaste mentorn har varit Prof. Staffan Scheja. Han är ansedd som en av de främsta av Sveriges pianister, med en karriär som redan tagit honom runt hela Europa samt USA, Sydafrika och Mellanöstern. Albumet ”The 50 Greatest Piano Pieces” har blivit ett av de mest spelade pianoalbumen på musiktjänsten Spotify.

 
De senaste säsongerna har inneburit framträdanden i bland annat Chicago, London, Amsterdam och St. Petersburg, såväl som framträdanden i internationell TV och radio. Höjdpunkter under säsongen 2017-2018 blir, förutom soloframträdanden med flera svenska orkestrar, konserter i l’Auditori i Barcelona, Wigmore Hall i London samt Lincoln Center i New York. I november 2015 kunde Henrik ses i SVT:s direktsända konsertgala ”Playing for Life” i samarbete med Radiohjälpen och dess insatser för människor på flykt i Europa.

 

Read More

Henrik turnerar just nu med ”Chopin – en Föreställning”, en specialskriven enmanspjäs som gestaltar Chopins liv och musikaliska skapande. Henrik framträder både som aktör och pianist, och recensionerna har varit översvallande.

 
Henrik har utöver sina soloframträdanden även regelbundna samarbeten med eliten bland sångare och instrumentalister, t.ex. Martin Fröst, Anna Larsson, Torleif Thedéen m.fl. Henrik är en flitig gäst på kammarmusikfestivaler i Sverige och utomlands.

Show Less

Video

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Kontakta oss

Atlas Artists

Artist Manager

Johannes Nebel

Artist Manager

Johan Hugosson

Artist Manager

Cecilia Lindwall