Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Det här gör Atlas Artists

Artistförmedling, rådgivning & marknadsföring

1. MANAGEMENT /

PRAKTISKA, LOGISTISKA OCH EKONOMISKA TJÄNSTER. VI VET VAD SOM RÄKNAS: PASSIONERAT ENGAGEMANG, ERFARENHET OCH SNABBA BESKED.

2. PR & MARKNADSFÖRING /

PRINT OCH DIGITAL MARKNADSFÖRING OCH SOCIALA MEDIER. ERBJUDER PRESS, LJUD- OCH VIDEOPRODUKTION SAMT FOTOGRAFERING.

3. KONSTNÄRLIG UTVECKLING /

KONSULTATION OCH RÅDGIVNING AVSEENDE VAL AV ROLLER OCH VERK. MASTERCLASSER MED ATLAS ARTISTS KONSTNÄRLIGA RÅDGIVARE.

4. PROGRAM & PUBLIKUTVECKLING /

VI SAMARBETAR MED KONSERTARRANGÖRER, FESTIVALER AND OPERAHUS AVSEENDE CASTINGFRÅGOR, KONSERT- OCH PUBLIKUTVECKLING.

Om

Atlas Artists

En del av musikhistorien


En ny nordisk agentur 

Atlas Artists arbetar med artistförmedling till operahus, konserthus och festivaler. Vi är ett flexibelt företag som fokuserar på professionell, konstnärlig rådgivning och god kommunikation.
Vår verksamhet bygger på

 • Personliga möten snarare än e-post
 • Kontinuitet & långsiktighet
 • Professionell rådgivning för våra artister
 • Snabba, bra lösningar för arrangörer. Har vi inte rätt artist hos oss, ger vi dig alternativa förslag ur våra artistnätverk.

 

Målet: att skapa goda möjligheter svenska och nordiska artister, instrumentalister och dirigenter i Sverige och världen.

 

Utan Eliasson, inget Atlas
Atlas Artists bygger vidare på agenturen Eliasson Artists Stockholm som operasångaren Göran Eliasson grundade 2008. Vi som driver verksamheten heter Andreas Lönnqvist och Johannes Nebel. Idag omfattar agenturen sångare, instrumentalister och dirigenter.
Göran Eliasson och Anna Larsson är Atlas Artists konstnärliga rådgivare.

 

Sverige som musikalisk stormakt
Sverige har idag en särställning i musikvärlden i många olika avseenden, inte minst på den vokala sidan. Redan Drottning Kristina såg i mitten av 1600-talet värdet av att främja musik och kultur – hon var den första svenska regent som regelbundet beställde operaproduktioner. Hundra år senare lät Drottning Lovisa Ulrika bygga Drottningholms slottsteater 1764 och hennes son, Kung Gustaf III, grundade senare den första Kungliga Operan. Som europeisk stormakt, behövde Sveriges imponera kulturellt.

 

 

Stjärnorna som visade vägen
Vår första och kanske absolut största internationella stjärnartist hette Jenny Lind, Den Svenska Näktergalen. Hon följdes snart av sopranen Christina Nilsson – som även hon blev en av 1800-talets mest kända operasångerska. Innan Jussi Björling, Nicolai Gedda och Birgit Nilsson gjorde sina outplånliga avtryck över hela världen, såg vi framförallt på hemmaplan sångare som Signe Hebbe (sopran), John Forsell (baryton), Set Svanholm (tenor), Joel Berglund (basbaryton) och Leon Björker (bas) – samtliga exceptionella röster i den svenska musikhistorien.

 

… mot framtiden!
Atlas Artists mål är att bygga vidare på Sveriges unika vokala och musikaliska tradition, och skapa möjligheter för svenska och nordiska sångare, instrumentalister och dirigenter i Sverige och världen.

 

Kontakta oss

Ring, mejla eller hälsa på!

Ring: +46735 817168

Mejla: info@atlassweden.se

Vår historia

 • 2008

  Eliasson Artists grundas

  Tenoren Göran Eliasson startar en ny agentur i Stockholm. Fokus ligger på vokalartister inom klassisk musik och opera.

 • 2010

  Agenturen växer

  På kort tid etableras Eliasson Artists som en signifikant spelare i branschen. Cirka 40 artister ingår i agenturens lista.

 • 2013

  Eliasson Artists castar Rhenguldet

  Eliasson Artists ansvarar för castingen av den kritikerrosade uppsättningen av Wagners opera Rhenguldet i Dalhalla, 2013.

 • 2016

  Ett nytt fokus och nya ansikten

  Göran Eliasson återvänder till Kungliga Operans scen i höstens uppsättning av Turandot och agenturen presenterar en ny ledning, musikerna och entreprenörerna Johannes Nebel och Andreas Lönnqvist. Kontoret flyttar till Lund.

 • 2017

  Namnbyte och lansering av Atlas Artists Sweden

  Nya Atlas Artists utökar verksamheten och omfattar utöver sångare även instrumentalister och dirigenter. Visionen: att lyfta och främja svensk musik och svenska musiker i världen.

Kontakta oss

Ring, mejla eller hälsa på!

Ring: +46735 817168

Mejla: info@atlassweden.se

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Konstnärliga rådgivare

Eliasson & Larsson

Artist Manager

Johannes Nebel

Artist Manager

Andreas Lönnqvist

Artist Manager

Anastasia Belina